FUE Hårtransplantasjon

Follicular Unit Extraction (FUE) er en metode for hårtransplantasjon hvor individuelle hårsekker fjernes fra donorområdet ved hjelp av et spesialverktøy før de implanteres direkte i målproblemområder. FUE-transplantasjoner er en minimal prosedyre med rask restitusjonstid og lav risiko for arrdannelse.

FUE-hårtransplantasjoner anses som en effektiv løsning for å bekjempe hårtap for de fleste og har fått økt popularitet de siste årene. Som med all medisinsk teknologi, har fremskrittene de siste årene innen hårtransplantasjon vært astronomiske. Takket være introduksjonen av mikromotorer og bruken av safirblader, kan pasienter forvente et mye fyldigere og mer naturlig sluttresultat.

HVA ER EN SAPPHIRE FUE-TRANSPLANTASJON?
Sapphire FUE-transplantasjon – som navnet antyder – bruker blader laget av safir i motsetning til tradisjonelle stålblader. Fordelene med å bruke safir edelstener for å lage snitt er betydelige og inkluderer:
– Mer naturlig utseende
– Tettere hårplassering
– Mindre smerte
– Minimal arrdannelse
– Lavere risiko for komplikasjoner

HVORDAN FUNGERER EN SAPPHIRE FUE-TRANSPLANTASJON?

Follicular Unit Extraction (FUE) hårtransplantasjoner er svært skånsomme, men samtidig forholdsvis enkle prosedyrer. Når lokalbedøvelsen har blitt administrert til både donorområdet og målområdet, kan prosedyren begynne.

Det første trinnet innebærer forsiktig ekstraksjon av individuelle hårsekker fra donorområdet ved hjelp av en mikromotor og mikrostanser. Dette skaper ekstraksjonssteder med størrelser som varierer fra 0,6 mm til 0,8 mm.

Ved å bruke FUE-teknikken blir de ekstraherte hårsekkene deretter transplantert inn i kanalene som er opprettet på mottakerstedet. Å lage disse kanalene er den mest kritiske delen av prosedyren, da en naturlig og fullstendig dekning bare kan oppnås hvis kanalene følger pasientens naturlige vinkel og hårvekstretning. Disse kanalene påvirker direkte tettheten til det transplanterte håret samt kvaliteten på det endelige resultatet.

Dette er grunnen til at safirblader er så viktige for en vellykket FUE-hårtransplantasjon. Safirblader tillater kirurgen å lage mye mindre kanaler, vanligvis fra 1,0 mm til 1,5 mm. Nøyaktig hvorfor dette er viktig for pasienten, er forklart nedenfor.

FORDELENE MED SAPPHIRE FUE-TRANSPLANTASJONER VS. KLASSISK FUE

Hva er de konkrete fordelene med safirblader sammenlignet med konvensjonelle stålblader under en FUE-hårtransplantasjon? Den største fordelen med safirblader er deres betydelige skarphet sammenlignet med stålblader, og dette gir opphav til flere bemerkelsesverdige fordeler. 

 For det første gir skarpere blader finere snitt. Mindre snitt betyr at kirurgen kan lage flere kanaler. Flere kanaler resulterer i mer transplantert hår, som igjen gir et tettere og mer naturlig sluttresultat. Finere snitt reduserer også i stor grad risikoen for blødning, både under og etter prosedyren. I tillegg, når hårsekkene er plassert i mindre kanaler, er de mer stabile og mindre tilbøyelige til å forskyve seg eller falle ut under helingsprosessen.

En annen viktig fordel med safirblader er deres evne til å muliggjøre en raskere og mer skånsom helingsprosess. Safirblader forårsaker betydelig mindre skade på det omkringliggende vevet, noe som resulterer i minimal dannelse av skorper. Dette fører til en raskere helingsprosess, redusert risiko for infeksjon og minimal eller ingen arrdannelse.

MYK ANESTESI OG NARKOSE UNDER SAPPHIRE FUE-TRANSPLANTASJONER

I løpet av den 8-9 timer lange hårtransplantasjonsprosessen, blir både donorområdet og målmottakerområdet bedøvet med lokalbedøvelse for å minimere ubehag. Vi spesialiserer oss på en revolusjonerende type “myk” anestesi som eliminerer behovet for nåler og gir en jevn, helt smertefri opplevelse.

I tillegg har pasientene muligheten til å velge generell narkose. Bruk av narkose under en hårtransplantasjon med FUE-teknikk er ganske vanlig og til fordel både for pasienten og legen. All narkose utføres av våre autoriserte anestesileger og er en helt trygg og standard praksis. Det er viktig å merke seg at narkose er helt valgfritt for alle pasienter.

GJENOPPRETTING OG RESULTATER

Som med enhver hårtransplantasjonsteknikk, er det normalt å oppleve noe sårhet, hevelse og muligens en liten mengde gjenblødning i de umiddelbare dagene etter operasjonen. Dette er en naturlig del av helingsprosessen.

I løpet av de neste 3 til 4 ukene er det også normalt at noe av det transplanterte håret faller ut. Dette påvirker ikke fremtidig hårvekst, da selve hårsekken fortsatt er intakt og forankret i hodebunnen. Den første fasen av ny hårvekst begynner vanligvis etter ca. 2 måneder, og du kan forvente å se de endelige resultatene rundt 12 måneder etter prosedyren.

Mens hårtransplantasjon med FUE-teknikk tilbys av leger over hele verden, er Tyrkia kjent for sin ledende kvalitet og innovasjon innen feltet. Medisinsk turisme i Tyrkia blomstrer takket være det omfattende nettverket av dyktige leger og den høye standarden på behandlingen.

Vår klinikk er dedikert til å levere feilfrie, fyldige og naturlige sluttresultater som du vil være stolt av, og vi tar vare på alle aspekter av prosedyren for å sikre din tilfredshet