Før Hårtransplantasjonsoperasjonen

 

Hvis du har noen helseproblemer eller tar noen medisiner, vennligst kontakt legen din om din planlagte hårtransplantasjon. Prosedyren er minimalt invasiv, men det er alltid en god idé å avklare enhver operasjon med din primærhelsepersonell. Det er også viktig at du deler informasjon om eventuelle medisiner eller medisinske problemer du måtte ha, med våre ansatte. Under din gratis en-til-en konsultasjon vil vi spørre deg om relevant sykehistorie eller aktuelle behandlinger.

For å minimere risikoen for blødning, skorper og arrdannelse, må legemidler som tynner ut blodet – som aspirin – ikke tas i tre dager før hårtransplantasjonen. Rådfør deg med legen din før du endrer noen medisiner.

Unngå alkohol og koffein i 24 timer før operasjonen, da disse stoffene er kjent for å tynne ut blodet og kan påvirke effekten av anestesi. I tillegg bør røyking unngås i 24 timer før – og opptil 7 dager etter – hårtransplantasjonsprosedyren. Røyking trekker sammen blodårene og reduserer blodstrømmen til hodebunnen, og reduserer dermed antall næringsstoffer som er tilgjengelige for de nylig implanterte hårsekkene.

(Generelt er det best å slutte å røyke helt for å forbedre helsen og tettheten til håret ditt.)

På operasjonsmorgenen, dusj og vask håret godt med sjampo og balsam. Skyll håret grundig etter vask for å sikre at ingen rester blir igjen. Ikke bruk styling produkter, geler, sprayer eller noe annet i håret.

Vi anbefaler å bruke en skjorte for å unngå å dra den over hodebunnen og dra i de implanterte hårtransplantatene etter prosedyren. Dette anbefales også i flere uker etter prosedyren, da graftene vil trenge tid til å bli fullstendig innebygd i mottakerområdet. Det anbefales at du kler deg komfortabelt, da prosedyren kan ta opptil 6 timer.

Kom til kontoret etter å ha spist en lett frokost da det ikke vil være mulighet for å spise før operasjonen er fullført. Unngå koffein.

Under operasjonen får ingen ledsagere komme inn på operasjonssalen. Alle som følger deg kan vente i vår lounge eller kafeteria. Under operasjonen, unngå å tygge tyggegummi, spise, drikke eller snakke mer enn nødvendig mengde. Det anbefales at du unngår å bruke mobiltelefonen, den bærbare datamaskinen eller lese en bok, da pasienter må være så rolige som mulig under operasjonen. Vi anbefaler å se en film, lytte til musikk eller noe som ikke krever bevegelse.

Ikke alle pasienter som lider av hårtap er en passende kandidat for en hårtransplantasjon. Under din gratis håranalyse vil våre hårtransplantasjonskirurger vurdere hva vi kan gjøre for deg.Hårtransplantasjoner er kun egnet for pasienter som lider av androgenetisk alopecia (hårtap hos menn/kvinner). I tillegg må hårtap ikke ha kommet inn i donorområdet.

HVA MÅ JEG GJØRE FØR EN HÅRTRANSPLANTASJON? 

Som med enhver medisinsk prosedyre, er det visse forholdsregler som pasienter bør være oppmerksomme på før operasjonen. Vennligst les retningslinjen nedenfor for å forstå protokollene som kreves av enhver pasient som gjennomgår hårtransplantasjonskirurgi på vår klinikk. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med vårt kontor eller din primære lege.