Etter Hårtransplantasjonen

Etter hårtransplantasjonen vil transplantasjonsområdet dekkes med en kirurgisk bandasje for å forhindre infeksjon. I tillegg er et anti-hevelsesbånd plassert på pasientens panne for å forhindre hevelse i ansiktet. Den medisinske bandasjen fjernes neste dag under oppfølgingsavtalen, og anti-hevelsesbåndet kan fjernes etter tre dager.

Etter enhver hårtransplantasjonsprosedyre vil du legge merke til flere små skorper i mottakerområdet, samt små røde hull i donorområdet. Disse vil leges av seg selv i løpet av de neste 10 til 15 dagene.

Hårtransplantasjonsprosedyrer er minimalt invasive, polikliniske prosedyrer. Imidlertid kan enkelte mindre bivirkninger oppstå i dagene og ukene etter operasjonen. Disse er vanligvis mindre, kortvarige og lett å behandle. De vanligste bivirkningene er:

Hevelse
Noen pasienter kan oppleve hevelse i ansikt og øyne i dagene etter hårtransplantasjonen. Dette bør avta i løpet av de neste 3-5 dagene. Hvis hevelsen er plagsom, påfør en kald kompress; ingen medisin er nødvendig eller anbefalt.

Kløe
En mild til moderat kløe på transplantasjonsstedet er en normal del av hellingsprosessen. Denne kløen kan fortsette i opptil 7 dager etter operasjonen. IKKE plukk eller klø på transplantasjonsstedet.

Brennende
En brennende følelse er vanlig i donorområdet i opptil 5 dager etter operasjon. Det anbefales at du bruker en fuktighetskrem på donorområdet ikke mer enn 3 eller 4 ganger om dagen.

I dagene og ukene etter enhver hårtransplantasjonsprosedyre må flere ting unngås. Viktigst, ikke berør transplantasjonsområdet under noen omstendighet. De implanterte transplantatene er fortsatt ganske løse umiddelbart etter prosedyren. Berøring eller gni i området risikerer å få transplantatene til å falle ut.

All anstrengende aktivitet skal unngås i 15 dager umiddelbart etter transplantasjonen. Aktiviteter som sport, samleie, hardt arbeid eller til og med kraftig nesepussing kan føre til at transplantatene løsner. Det anbefales også at du holder hodet hevet så mye som mulig i løpet av denne tiden.

Til slutt er det viktig å unngå direkte sollys, sjøvann eller bassengvann under hellingsprosessen. Dusj er akseptabelt, men unngå direkte vanntrykk på hodebunnen.

Første dagen
Dagen etter hårtransplantasjonen må du returnere til klinikken for en oppfølging. Under denne avtalen vil den medisinske bandasjen bli fjernet fra transplantasjonsstedet, resultatene vil bli evaluert, og stedet vil bli fullstendig rengjort.

Tredje dagen
Etter tre dager vil du kunne begynne å vaske håret. Dette er en spesiell prosedyre som vil bli gjennomgått mer detaljert under din oppfølgingsavtale. Du vil motta en spesiell sjampo og lotion som skal brukes i løpet av de neste 15 dagene for å fremme helbredelse.

En uke
De nylig implanterte hårtransplantatene vil begynne å bygge seg helt inn i hodebunnen. Siden kan begynne å klø, men du må ikke klø den. Hårene vil begynne å falle av etter 5-7 dager og dette vil fortsette i løpet av de neste 2-3 månedene. Dette er kjent som “sjokkhårtap” og er en normal og forventet del av hårtransplantasjonsprosedyren.

15 til 30 dager
Det nylig implanterte håret vil fortsette å bli kastet, og du vil gå tilbake til et preoperativt utseende etter ikke mer enn 4 uker. Ingen synlige tegn på operasjonen vil være igjen.

1 – 6 måneder
Etter å ha falt ut, vil håret begynne å vokse igjen av seg selv. Etter tre måneder vil nytt hår begynne å bli synlig og innen den fjerde måneden vil veksthastigheten begynne å akselerere. Innen den sjette måneden vil hårdekningen være nesten fullført, men den vil fortsatt være kort.
Etter ca 15 måneder
Endelige resultater vil bli nådd.