Hårvask etter hårtransplantasjon

Vasking av hår er en viktig del av etterbehandlingsprosessen, da det bidrar til å fjerne sårskorper og akselerere helingsprosessen. Vi vil gi deg en spesialdesignet sjampo og en lotion for å hjelpe deg med hårvaskprosedyren.

Når skal du starte? Du bør begynne å vaske håret 3 dager etter hårtransplantasjonen. Følg nøye instruksjonene som følger med i 15 dager.

Etter 15 dager: Hvis du har fjernet alle sårskorpene etter 15 dager, trenger du ikke lenger å bruke lotion. Du kan trygt bruke hvilken som helst sjampo for vask, og du kan begynne å massere sjampoen forsiktig inn med fingertuppene.

Viktig merknad: Husk at det er normalt å oppleve hårtap i løpet av de to første månedene etter hårtransplantasjonen. Dette er en del av prosessen, og det transplanterte håret vil begynne å vokse tilbake i tiden som følger.

Uke 1 og 2 etter hårtransplantasjonen: I løpet av den første og andre uken etter hårtransplantasjonen er det viktig å følge disse retningslinjene nøye for å sikre en vellykket helingsprosess.

Denne revisjonen forklarer prosessen tydeligere og gir leseren en bedre forståelse av hva de kan forvente i de første ukene etter hårtransplantasjonen

TRINN 1: Påføring av Fuktighetslotion

Bruk av en fuktighetslotion er avgjørende for å forbedre regenereringen av hudceller, gi fuktighet til huden og myke opp skorpene etter hårtransplantasjonen. Følg disse trinnene nøye for å sikre riktig påføring:

Påføring på Giver- og Mottakerområdet: Påfør lotionen på både de transplanterte områdene og donatorområdene. Dekk begge områdene forsiktig ved å banke forsiktig med 7-8 dråper lotion. La lotionen sitte i 1 time før du skyller den ut under hårvasken. Vær oppmerksom på å påføre lotionen i samme retning som de transplanterte graftene for å unngå skader. Du kan bruke mer lotion på donatorområdet om nødvendig.

TRINN 2: Påføring av Medisinsk Sjampo

Medisinsk sjampo er en viktig del av etterbehandlingsprosessen etter hårtransplantasjonen. Den hjelper med å fjerne sårskorpene og fremmer helingsprosessen. Følg disse trinnene nøye for riktig bruk av sjampoen:

 1. Etter å ha latt fuktighetslotionen virke i 1 time: Du kan begynne å vaske håret som beskrevet nedenfor. Bruk den medfølgende medisinske sjampoen.

 2. Påføring av Sjampo: Ta en liten mengde medisinsk sjampo i hendene og lag skum ved å gni hendene sammen. Spre skummet forsiktig gjennom både donator- og mottakerområdet. Unngå å gni eller bruke sterke bevegelser.

 3. La Sjampoen Virke: La skummet virke i 2-3 minutter før du skyller det grundig.

Merk: Du kan også bruke mer lotion på donatorområdet hvis du opplever kløe, svie eller tørrhet, i tillegg til sjampo-rutinen.

TRINN 3: Skylling

Etter å ha latt sjampoen virke i 2-3 minutter, er det viktig å skylle grundig for å fjerne alle rester. Følg disse trinnene for riktig skylling:

 1. Unngå Varmt Vann Under Trykk: Det er viktig å ikke bruke varmt vann under trykk, som fra en dusj. Bruk i stedet lunkent vann.

 2. Bruk en Bolle: Hell forsiktig litt lunkent vann over hodet ved hjelp av en bolle. Pass på å dekke både donor- og mottakerområdet grundig med vann.

 3. Grundig Skylling: Sørg for å skylle sjampoen grundig ut av håret. Du vil unngå at det blir igjen sjampo eller rester som kan forårsake irritasjon eller ubehag.

Å bruke lunkent vann og å skylle ordentlig er viktige trinn for å sikre en god etterbehandlingsprosess etter hårtransplantasjonen.

TRINN 4: Tørking

Etter skylling er riktig tørking viktig for å unngå skader og ubehag. Følg disse trinnene for riktig tørking:

 1. Unngå Håndklær: Ikke bruk håndklær til å tørke håret. Dette kan irritere hodebunnen og forstyrre helingsprosessen.

 2. Bruk Hårføner med Kald Luft: I stedet bør du bruke en hårføner i kjølig luftmodus. Hold hårføneren i moderat avstand fra hodet for å unngå direkte kontakt som kan forårsake skader eller ubehag.

Tredje og Fjerde Uke etter Hårtransplantasjon:

Dersom du fortsatt har noen skorper etter tre uker, følger du disse instruksjonene:

 1. Legg 12-15 dråper lotion på det transplanterte området.
 2. La det stå i opptil 2 timer.
 3. Vask deretter området grundig med sjampoen som er levert til deg.
 4. Gjør en skånsom massasje for å bli kvitt gjenværende skorper.

En Måned etter Hårtransplantasjon:

Etter en måned har du kommet forbi det mest risikofylte stadiet i helingsprosessen. Du kan nå gå tilbake til ditt normale liv og bruke håndklær for å tørke håret.

Vennlig Påminnelse: Vi oppfordrer deg til å sende oss bilder av hodet ditt i forskjellige vinkler etter å ha fulgt vaskeinstruksjonene i to uker. Dette vil hjelpe oss med å overvåke helingsprosessen og gi eventuell ytterligere veiledning.